Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op met de Helpdesk of gebruik de zoekfunctie. 

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van de PO-Raad of bellen met 030 - 31 00 933.

Nieuws

Op 1 januari 2015 treedt een aantal wijzigingen in werking, die te maken hebben met de nieuwe Wet werk en zekerheid. Zo wordt de aanzegplicht van kracht voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten die zijn aangegaan voor 6 maanden of langer. Deze aanzegplicht geldt voor alle tijdelijke arbeidsovereenkomsten die eindigen op of na 1 februari 2015. Enkele vragen en antwoorden over de aanzegplicht op een rij.
Er verandert dit schooljaar veel rond de overgang van primair naar voortgezet onderwijs. Moet een middelbare school dan leerlingen toelaten op basis van het schooladvies van de basisschool? En kunnen scholen nog steeds aanvullende toelatingseisen stellen? Deze en nog veel meer vragen worden vanaf nu beantwoord op de nieuwe website www.nieuweregelgevingovergangpo-vo.nl.
De Tweede Kamer debatteerde de afgelopen maand over verschillende onderwerpen. Rondom debatten spreken wij regelmatig met Tweede Kamerleden en hun medewerkers. Soms leidt dit tot aanpassingen van wet- en regelgeving. Maar in ieder geval leidt dit tot aandacht voor de positie van het primair onderwijs.
PO-Raad, VO-raad en het Steunpunt Passend Onderwijs VO organiseren binnenkort regionale bijeenkomsten over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs. In de bijeenkomsten worden onder meer de wetswijzigingen besproken die hiermee zijn gemoeid.
De nieuwe salaristabellen die gelden vanaf 1 september 2014, zijn aangevuld met de bedragen voor de LE-schaal. Die ontbrak nog in het eerder gepubliceerde overzicht.

Pagina's