Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op met de Helpdesk of gebruik de zoekfunctie. 

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van de PO-Raad of bellen met 030 - 31 00 933.

Staking 6 maart 2012

De eerste termijn van het kamerdebat wijst erop dat een meerderheid in de Tweede Kamer de zorgen en bezwaren over de kwaliteit van het onderwijs, van leraar tot schoolbestuurder, naast zich neer gaat leggen.

Wim LudekeStaken en onderwijs. Het gaat zelden samen. Het zit niet in de genen van onderwijsmensen en al helemaal niet van mensen die werken in het basis- of speciaal onderwijs. Loyaal aan hun school, loyaal vooral aan hun leerlingen, dat weerhoudt onderwijsmensen ervan om een dag de boel de boel te laten om elders kenbaar te maken dat zij het zat zijn. Zat dat er steeds meer van het onderwijs gevraagd wordt terwijl de middelen teruglopen.

Deze week debatteert de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Passend onderwijs. De PO-Raad heeft daarom het initiatief genomen om samen met vak-en ouderorganisaties een open brief te plaatsen in de Volkskrant.

Om de Tweede Kamer de zorgen over de bezuiniging op Passend onderwijs vanuit het veld te laten horen, heeft de PO-Raad haar leden op hun verzoek een set toegestuurd met voorbeeldbrieven en een voorbeeld persbericht.

De onderwijsvakbonden hebben het bestuur van de PO-Raad op de hoogte gebracht van de landelijke staking op 6 maart aanstaande. Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat de vakbonden dan een staking organiseren.

Vanuit het hele land rijden volgende week dinsdag 6 maart bussen vol actievoerders naar Amsterdam. Veel van deze bussen zijn ingezet door de bonden. Er zijn ook bussen die door de actievoerders zelf zijn gehuurd.

Simone WalvischWe gaan spannende weken tegemoet. Op 1 maart zal het CPB met nieuwe cijfers komen over hoe ons land ervoor staat. Daarna gaan de coalitiepartijen drie weken in het Catshuis in afzondering om op basis van die cijfers te onderhandelen over een nieuw soort regeerakkoord. Het is de vraag wat dat voor gevolgen heeft voor het primair onderwijs.

De onderwijsvakbonden hebben opgeroepen tot een landelijke staking tegen de bezuiniging op Passend onderwijs op 6 maart 2012, voorafgaand aan de behandeling van het wetsvoorstel Passend onderwijs in de Tweede Kamer.

De onderwijsvakbonden hebben opgeroepen tot een landelijke staking op 6 maart. Op 6, 7 en 8 maart wordt het wetsvoorstel Passend onderwijs in de Tweede Kamer behandeld.

Subscribe to RSS - Staking 6 maart 2012